Kosten vloerisolatie

Het aanbrengen van deze isolatie kost € 21,- per m2 (exclusief 6% BTW).

De gemiddelde oppervlakte van een woning is 50 m2. Om zelf uit te rekenen wat het isoleren van uw eigen woning gaat kosten, moet u weten wat voor soort vloer u heeft. Zo komt u niet voor onaangename prijsverschillen te staan. Bij grotere oppervlakte in m2 zal de meterprijs lager uitvallen.

Er zijn 3 typen vloeren:

1) een houten vloer

2) een vlakke betonnen vloer   3) een betonnen ‘holle’ broodjesvloer
Als u de oppervlakte van de woning heeft berekent, telt u 1/3 bij dit aantal op. Dit is omdat we de balken ook van 6cm polyurethaan vloerisolatie voorzien.
U kunt er ook voor kiezen om de balken niet te laten isoleren. Dan hoeft er uiteraard geen 1/3 bij de oppervlakte opgeteld te worden.
  Bij dit type vloer zijn geen bijkomende kosten.   Bij de oppervlakte van deze woning moet u 25% extra tellen. Dit is omdat er door de oneffenheid van de vloer veel meer polyurethaan per m2 nodig is.

Verder spuiten wij in de kruipruimte de zogenaamde ‘koude’ muren (ook met polyurethaan), 30 cm verticaal en 6 cm dik, in. Onder ‘koude’ muren verstaan wij de muren die direct in contact staan met de buitenlucht. Wij noemen dit de randfundering.

Bereken het aantal vierkante meters
(U krijgt TIJDELIJK de kosten voor randfundering GRATIS)

een vrijstaande woning

een tussenwoning   een hoekwoning
Bij een vrijstaande woning geldt dit dus voor de hele omtrek van het huis.
U vermenigvuldigt de omtrek met 0,3 (30 cm). Dit aantal vierkante meters telt u als laatste bij de al eerder berekende oppervlakte van de vloer op.Dat aantal vermenigvuldigt u met € 25,-
voor het totale kostenplaatje.
  Bij een tussenwoning isoleren wij normaal dus alleen de randfundering aan de voor- en achterzijde van het huis. Deze breedtes telt u bij elkaar op en vermenigvuldigt u met 0,3 (30 cm). Dit aantal vierkante meters telt u als laatste bij de al eerder berekende oppervlakte van de vloer op.


Dat aantal vermenigvuldigt u met € 25,-
voor het totale kostenplaatje.
  Bij een hoekwoning geldt in principe hetzelfde verhaal. U berekent de omtrek van het huis, min de lengte van de muur waaraan de buren grenzen. Dat aantal meters vermenigvuldigt u met 0,3 (30 cm). Dit aantal vierkante meters telt u als laatste bij de al eerder berekende oppervlakte van de vloer op.

Dat aantal vermenigvuldigt u met € 25,-
voor het totale kostenplaatje.

Wij spuiten normaal alleen de ‘koude’ muren (randfundering) in met polyurethaan. Dit omdat de muren die met de buren grenzen warmer zijn dan de muren die direct met de buitenlucht in aanraking staan. Maar als u bijvoorbeeld in een tussenwoning woont, kunt u natuurlijk ook zelf de beslissing nemen om alle 4 de muren in te laten spuiten. Dus ook de muren die met de buren grenzen.


Kosten spouw- en/of dakisolatie op AANVRAAG